Zaluzsnyij: Ukrajnában új szakaszba lép a háború

Valerij Zaluzsnyij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka elmondta, hogy Ukrajna megállított egy sokkal erősebb ellenséget, de most új szakaszba lép a háború – írja az Ukrinform cikkére hivatkozva az Index.

"A háború most egy új szakaszba lép, amit mi a hadseregben állóháborúnak nevezünk. (...) Ez Oroszországnak kedvez, lehetővé teszi számára, hogy újjáépítse katonai erejét, és végül fenyegesse Ukrajna fegyveres erőit és magát az államot" – mondta Zaluzsnyij.

Szerinte az alapvető fegyverek, például a rakéták és lövedékek továbbra is nélkülözhetetlenek Ukrajna számára. Az ukrán fegyveres erőknek kulcsfontosságú technológiákra van szükségük ahhoz, hogy kitörjenek ebből a fajta háborúból. Zaluzsnyij szerint a legfontosabb a légierő, mivel az égbolt ellenőrzése elengedhetetlen a nagyszabású szárazföldi műveletekhez.

A főparancsnok a drónokat és a kommunikációs, valamint a navigációs jelek zavarását tartja nagyon fontosnak, de az aknamentesítő technológia és a tartalékok felhalmozása is prioritást élvez.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy nem szabad alábecsülni Oroszországot, amely a súlyos veszteségek ellenére még jó ideig fölényben lesz fegyverek, felszerelések, rakéták és lőszerek terén.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: