Üzleti útnak álcázva jártak az ungvári városi képviselők külföldre üdülni

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) megerősítette, hogy a nyomozói szerdán azért tartottak házkutatásokat az ungvári polgármesteri hivatalban és közgyűlésben, mert a képviselők hivatalos kiküldetésnek álcázva jártak külföldre üdülni a hadiállapot idején – közölte a Kárpát.in.ua az SZBU sajtószolgálatára hivatkozva.

Az SZBU nyomozói megállapították, hogy a tisztviselők a külföldi üzleti utakra vonatkozó dokumentumokba pontatlan adatokat írtak be. Az ilyen utazások megszervezéséhez pedig a külföldi társszervezetek fiktív meghívóit használták fel. „A bűncselekmények elfedése érdekében az érintettek a levelezést nem iktatták, a külföldi üzleti útra szóló aláírt engedélyek nem kerültek be a városi tanács elektronikus dokumentumkezelő rendszerébe. A rendelkezésre álló adatok szerint az ilyen üzleti utak során a tisztviselők valójában nyaralni mentek külföldre a háború alatt” – áll az SZBU közleményében.

Az érintett tisztségviselők Ukrajna államhatárán történő illegális átlépésről szóló büntető törvénycikkely alapján indított büntetőeljárás keretében jelenleg is folynak nyomozási cselekmények. A vonatkozó cikkely szankciója 9 évig terjedő szabadságvesztést ír elő, bizonyos tisztségek betöltésétől vagy bizonyos tevékenységek végzésétől való legalább 3 évig terjedő eltiltással és vagyonelkobzással.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: