Védelmi Minisztérium: Ukrajnát az is védeni fogja, aki nem akarja

A toborzás az ukrán fegyveres erők soraiba nem szünteti meg mozgósítási folyamatot, és nem helyettesíti a behívást a hadseregbe, és az állam védelméhez szükséges létszám mindenképpen biztosítva lesz – jelentette ki  Illarion Pavljuk a Védelmi Minisztérium szóvivője az ukrán televízió maratoni hírfolyamában.

A Kárpát.in.ua szerint Pavljuk elmondta, hogy a toborzásról terjedő szóbeszéd hátterében az ukránoknak az a téves elképzelése állhat, hogy ezentúl az országot „csak az védi, aki akarja, aki pedig nem akarja, annak nem is kell”. Ez azonban egyáltalán nem így van – tette hozzá. Mint megjegyezte, a toborzás elsősorban a szolgálat javítása, azon személyek mozgósításának a módszere, akik készek szolgálni az ukrán fegyveres erőkben.

„Önkéntes csatlakozást ajánlunk fel a hadsereghez a mozgósítás vagy behívás megvárása nélkül, szakirány-választási lehetőséget kínálunk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy csak azok fognak szolgálni, akik akarnak, és csak nem harci szakterületek választhatók. A helyzet az, hogy a hadseregnek nagy az igénye a különféle szakmákat illetően” – mondta el a szóvivő.

„A Védelmi Minisztérium abban érdekelt, hogy a toborzás segítségével minél több embert toborozzon. De mivel meg kell védeni Ukrajnát, az ehhez szükséges létszámot továbbra is biztosítjuk, és elsősorban mozgósítással” – mutatott rá Illarion Pavljuk.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: