A határrezsimről szóló határozat módosításaival kapcsolatban tájékoztatta a lakosságot Babják Zoltán

A Miniszteri Kabinet 1147. számú, A határrezsimről szóló határozat módosításaival kapcsolatban tájékoztatta a lakosságot Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség polgármestere, jelentette a Kárpátalja ma.

A polgármester bejegyzésében kiemeli, hogy a módosítások értelmében bizonyos esetekben a polgároknak engedélyre lesz szükségük a határsávon való utazáshoz, lakhatáshoz, munkához, tartózkodáshoz vagy áthaladáshoz. Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy a lakosság többségének nincs oka aggodalomra a változások miatt.

„Az asztélyi határszolgálat vezetőjével, Mihajlo Sufriccsal tartott megbeszélés során tisztáztuk, hogy az Önök által megszokott útvonalakon a településeken belül nincs szükség semmilyen engedélyre. Minden a megszokott módon működik tovább! Az engedélyre azoknak a polgároknak lesz szüksége, akik például mezőgazdasági munkálatokat végeznek a mezőn, halásznak, erdőbe mennek — ezek a területek a határőrszolgálat ellenőrzése alá tartoznak” – hangsúlyozta a polgármester.

Ebbe a kategóriába a Beregszászi kistérség 10 településének övezete tartozik. Nem tartoznak bele azonban Jánosi, Balazsér, Gát és Kígyós földjei.

Babján Zoltán kiemelte továbbá, hogy a változások nem vonatkoznak a zöldturizmusra sem, tehát a kistérségbe más megyékből turistaként érkező személyeknek nincs szükségük a határőrség engedélyére.

Fontos, hogy az elöljárói körzetek és a városi tanács munkatársai a helyszínen segítenek az engedély igénylésében, így nem kell sehová menniük – írta a polgármester.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: