Zelenszkij beterjesztette a többes állampolgárságról szóló törvénytervezetet a Legfelső Tanácsnak

Volodimir Zelenszkij elnök hétfőn beterjesztette a többes állampolgárságról szóló törvénytervezetet a Legfelső Tanácsnak – közölte a Kárpát.in.ua hírportál az államfőnek az ukrán egység napja alkalmából mondott köszöntőjében tett bejelentésére hivatkozva.

„Ma egy kulcsfontosságú törvénytervezetet terjesztek a Legfelső Tanács elé, amely lehetővé teszi a törvény átfogó módosításainak elfogadását és a többes állampolgárság intézményének bevezetését.” - mondta Zelenszkij. Szerinte ez lehetővé teszi az ukrán állampolgárság megszerzését a világ különböző országaiból származó összes ukrán nemzetiségű személy és leszármazottaik számára, kivéve Oroszország állampolgárait.

„Mindazokat, akik a különböző kivándorlási hullámok időszakaiban kénytelenek voltak elhagyni szülőföldjüket, Európában, az USA-ban, Kanadában, Ázsia országaiban, Latin-Amerikában kötöttek ki. Mindazok, akik több száz és ezer kilométer ellenére is segítenek nekünk a szülőföldjükről. Külföldi önkéntesek, akik Ukrajna védelmére keltek, mindazok, akik Ukrajna szabadságáért, valamint szülőföldjükért harcolnak. És Ukrajna azzá válik számukra” – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: