Zelenszkij: nem ajánlom, hogy kísérletezgessenek az Ukrajnának nyújtott támogatások késleltetésével

Nem tanácsolom senkinek a kísérletezgetést, mert szörnyű kísérlet az ilyen vagy olyan támogatások késleltetése, mert ez válsághoz vezet, és nem csak Ukrajnában – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök a svájci Davosban tartott sajtótájékoztatóján.

„Őszintén szólva nem tanácsolom egyikünknek sem a kísérletezést. Mert szörnyű kísérlet egy ilyen vagy olyan támogatást halogatni. A probléma néha az, hogy a segélyt segélynek hívjuk. Mert sajnos nem mindenki veszi észre, hogy ez a biztonság nem csak Ukrajnáról szól. Igen, többségében ukrán emberekről, de ez az európai kontinens biztonsága is, és minden bizonnyal minden kontinens biztonságára hatással lesz.” - mondta az RBK-Ukrajina tudósítása szerint Zelenszkij.

Az államfő hangsúlyozta: nyugati támogatás nélkül Ukrajna gyengébb lesz a harctéren. Tüzérségi lőszerekből és légelhárító rakétából hiány lehet – tette hozzá. Ez viszont oda fog vezetni, hogy például Ukrajna nem fogja tudni visszaverni a ballisztikus rakétákkal végzett csapásokat – mutatott rá.

„Sok lesz a halálos áldozat és sok lesz a sérült. Ennyi. Hála például a légvédelmi rendszereknek, amelyek nagyon drágák, igencsak drágák, idén nem lesz totális áramszünet. A lakosságunknak van fűtése, van víz a kórházakban, óvodákban, iskolákban. Mert mi lesz? Nagy válság lesz. Most háború van, és nagy válság lesz egész Európában. Miért? Mert az USA, az Európai Unió segítsége nélkül Ukrajna küzdeni fog, Ukrajna gyengébb lesz, és ez lehetővé teszi Oroszország számára, hogy elfogjon minket” – mondta az elnök. „Ha Ukrajna veszít, háború lesz a NATO és Oroszország között. Vlagyimir Putyin orosz diktátor nagyon akarja ezt” – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij. (Kárpát.in.ua)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: