Zelenszkij: a Nyugat adja át Ukrajnának a befagyasztott orosz vagyont

Oroszország nem törődik embereinek az életével, de a saját pénzével igen, ezért a vagyon elvesztése a legfájdalmasabb veszteség lesz a terrorista ország számára – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Zelenszkij jelezte: a befagyasztott orosz vagyon külföldön körülbelül 300 milliárd dollárt tesz ki. Ezt teljesen Ukrajna támogatására kell fordítani, ami történelmi lehetőség lesz arra, hogy a terrorista országot fizessenek a gonoszságáért. „Az orosz elit és vezetés nem törődik az emberi életekkel, de törődik mindenekelőtt a pénzzel. A vagyonvesztés lesz a legfájdalmasabb veszteség számukra. Érezni fogják a nemzetközi közösség valódi erejét, és látni fogják, hogy a világ erősebb a terrornál” – magyarázta.

Az ukrán elnök szerint az a döntés, hogy a befagyasztott eszközöket Ukrajna támogatására fordítják, tisztességes és törvényes válasz lesz Oroszország agressziójára, egyben helyes jelzés a világ potenciális agresszorainak - írta a Kárpát.in.ua. „Arra szólítom a partnereinket, hogy mielőbb tegyenek lépéseket a megfelelő jogi keretek megteremtése érdekében. Ebben az évben kézzelfogható előrelépést kell elérni a befagyasztott orosz források Ukrajna javára történő felhasználásának kérdésében. Az e cél felé vezető úton határozottan támaszkodunk a G7-es országcsoport vezető erejére” – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: