Az ukrán hatóságok őrizetbe vettek egy magyar férfit, aki nőket akart átverni és prostitúcióra kényszeríteni

Az ukrán-magyar határon az ukrán hatóságok őrizetbe vettek egy magyar állampolgárságú férfit, aki hamis állásígérettel nőket toborzott, hogy ázsiai országokba utaztassa őket, ahol valójában szexuális szolgáltatásokat kellett volna nyújtaniuk - közölték kedden az ukrán hatóságok.

A hatósági közlések szerint a 41 éves, kárpátaljai származású férfi nem létező modellügynökségének toborzott fiatal lányokat, akikkel a közösségi oldalakon lépett kapcsolatba. Azt ígérte nekik, hogy akár havi 10 ezer dollárt is kereshetnek modellként. A nyomozás szerint a férfi kihasználta a lányok nehéz anyagi helyzetét, biztonságos és jól fizető munkát ígért nekik Kambodzsában. Annak érdekében, hogy a nőket az illegális üzletre csábítsa, repülőjegyet, tisztességes életkörülményeket és "tisztességes ügyfeleket" garantált nekik. Cserébe a lányoknak át kellett adniuk neki fotóikat, személyes adataikat és irataik másolatait.

A rendfenntartók jelentése szerint március 18-án sikerült megakadályozniuk egy 27 éves ungvári lakos elutaztatását Ukrajnából. A gyanúsított ideiglenes lakóhelyén házkutatást tartottak. A nyomozók lefoglalták mobiltelefonjait, feljegyzéseit és a férfi illegális tevékenységét bizonyító dokumentumokat, valamint a járművet, amelyen az ungvári nőt szállította.

A gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték. Tiltott tevékenységéért akár 12 év börtönbüntetéssel is sújthatják Ukrajnában.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: