Bűnözői csoportot lepleztek le Kárpátalján

A kárpátaljai rendőrség munkatársai őrizetbe vettek egy bűnözői csoportot, amelynek tagjait luxusautók illegális birtokbavételével gyanúsítják – számolt be róla a kárpátaljai rendőrség sajtószolgálatára hivatkozva a Kárpátalja ma.

A rendfenntartók a nyomozás során kiderítették, hogy a bűncselekmény szervezője egy 42 éves kárpátaljai volt, aki a lopásba két ismerősét vonta be. Egyikük az autókulcsok előállításáért felelt, a másik a járművek műszaki állapotát vizsgálta, és előkészítette azokat a további értékesítésre.

A három férfi kedvezményes áron értékesítette a lopott luxusautókat. Az ügyfeleket a megyén kívül kereste fel a szervező.

A három tolvajra akkor csaptak le a rendőrök, amikor azok egy eltulajdonított Range Rovert próbáltak eladni. A tulajdonos a járművet egy őrizetlen ungvári parkolóban hagyta. A tettesek ezt kihasználva, egy kidolgozott séma szerint ellopták az autót. Először ellenőrizték, hogy nincs-e benne nyomkövető, majd ezt követően a megye különböző településein rejtették el, időnként változtatva a helyét.

A hatóság munkatársai Perecsenyben csaptak le a tolvajokra. A tettesek ellen büntetőeljárás indult. A három férfira akár 12 évig terjedő börtönbüntetést is kiszabhatnak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: