A hadkiegészítők hamarosan megkezdik a 25-27 éves ukrán állampolgárok beidézését adategyeztetésre és katonaorvosi vizsgálatra

A területi toborzó és szociális támogatási központok (TCK) beidézik a 25. életévüket betöltött állampolgárokat katonai nyilvántartási adataik egyeztetésére és katonaorvosi vizsgálatra a vonatkozó katonai nyilvántartási dokumentumok kitöltése céljából – közölte az ukrán fegyveres erők vezérkara a Facebookon.

Ukrajna elnöke aláírta a 2023.05.30-án kelt 3127-IX. sz., a mozgósításról és a katonai szolgálatról szóló ukrán törvény módosításáról szóló jogszabályt, amely 27-ről 25 évre csökkentette a hadkötelesek katonai nyilvántartásában szereplő állampolgárok életkorát.

A törvénymódosítás értelmében a 25. életévüket betöltött állampolgárokat törlik a sorkötelesek nyilvántartásából, és felveszik a hadkötelesek nyilvántartásába. Az említett törvény hatálybalépésével a TCK-k felhívják a sorkötelesi nyilvántartásban szereplő, 25. életévüket betöltött állampolgárokat nyilvántartási adataik egyeztetésére, katonaorvosi vizsgálat elvégzésére és a vonatkozó katonai nyilvántartásba vételi okmányok kiállítására. (Kárpát.in.ua)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: