Elindult Ukrajnában az okos mozgósítást, két kattintással lehet jelentkezni a hadseregbe

A Védelmi Minisztérium meghirdette az okos mozgósítást, két kattintással lehet igényelni a katonai behívót – jelentette be  Katerina Csernohorenko védelmi miniszterhelyettes.

A Kárpát.in.ua szerint Csernohorenko elmondta: „A következő lépés az a lehetőség, hogy két kattintással behívót kérhetek: drónkezelő akarok lenni, tüzér akarok lenni.” Hozzátette, hogy a toborzási megközelítés a fontos, mert amikor az ember a teljes katonai pályáját érti, és saját döntése alapján tudja irányítani, akkor az elektronikus behívó kérdése magától eltűnik.

„Úgy gondolom, hogy az embernek képesnek kell lennie bevonulni vagy szerződést kötni egy olyan parancsnokkal, akiben megbízik. Ez célzott toborzás. Civil hasonlat: amikor a munkaadók a diploma megszerzése után a legjobb hallgatókért küzdenek” – magyarázta a védelmi miniszterhelyettes. Ahogy megjegyezte, a fegyveres erők jelenleg az ország legnagyobb munkaadója, és meg tud küzdeni a civil élet legjobbjaiért, és „akkor még gyorsabbak és technológiailag haladóbban leszünk”.

„A hadsereg egyébként mára meglehetősen telített civil szakértelemmel, civil szokásokkal, civil kultúrával. Nagy cégek szakemberei szolgálnak a hadseregben. Igen, van a csapatomban egy katona, aki visszatért Kaliforniából, ahol startupokat épített. Repülőre szállt, visszatért Ukrajnába, és a 47. dandárba mozgósították. Csak ennyi. Erről nem lehet többet mondani. Ez egy példa arra, hogyan gazdagítják a civilek a hadsereget. És erre a gazdagodásra „vadászni” kell” – magyarázta Katerina Csernohorenko.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: