Ukrajnában felülvizsgálják a katonaorvosi bizottságok korlátozott alkalmasságról kiállított igazolásait

Az Egészségügyi Minisztérium a bűnüldöző szervekkel közösen ellenőrzi a katonaorvosi bizottságok által a katonai szolgálatra való korlátozott alkalmasságról a teljes körű háború kitörése után kiállított igazolásait – jelentette be Viktor Ljasko egészségügyi miniszter, számolt be az RBK-Ukrajina hírportál.

A Kárpát.in.ua szerint Ljasko elmondta: „A bűnüldöző szervekkel közösen azon dolgozunk, hogy ellenőrizzük a korlátozott alkalmassági státuszt kapott személyek bizonyos kategóriáit.” Elmondása szerint a bűnüldöző hatóságok már nagyszámú büntetőeljárást indítottak. Mindazonáltal megerősítette, hogy ellenőrizni fogják azokat a katonaorvosi bizottságokat, amelyeknél problémákat találtak, és azokat az egészségügyi intézményeket, amelyekben az alkalmatlanságról szóló döntések nagy százaléka született.

Az egészségügyi miniszter azt mondta, hogy a katonai szolgálatra való alkalmasság feltételeiben a közelmúltban bekövetkezett változások oda vezetnek, hogy amennyiben „egy személy alkalmatlan volt, ezután alkalmassá válik”. „Minden változtatás a „békeidőben alkalmatlan, háborús időben korlátozottan alkalmas” kategóriába tartozik” – mutatott rá Viktor Ljasko.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: