A mozgósítás kiterjesztését és frontgyakorlat bevezetését szorgalmazza az ukrán fegyveres erők főparancsnoka

Ukrajnának bővítenie kellene a kiképzésre vagy mozgósításra behívható állampolgárok kategóriáját – közölte Valerij Zaluzsnyij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka szerdán a The Economist című brit lap számára írt cikkében.

A Kárpát.in.ua szerint Zaluzsnyij elpanaszolta, hogy a behívható hadkötelesek elégtelen száma miatt jelenleg egyszerűen nem lehet elengedni a fronton lévő katonákat. Sőt, mint hangsúlyozta, Oroszország csapást mérhet a kiképzőközpontokra. Ugyanakkor megjegyezte, hogy Ukrajnában még mindig vannak hiányosságok, amelyek lehetővé teszik az állampolgárok számára, hogy kibújjanak a hadkötelezettség alól.

„Igyekszünk ezeket a problémákat korrigálni. Bevezetjük a hadkötelesek egységes nyilvántartását, bővíteni kell a kiképzésre behívható vagy mozgósítható állampolgárok körét” – hangsúlyozta a főparancsnok. „Ukrajnában bevezetik a harci gyakorlást, amelynek során a közelmúltban mozgósított és kiképzett katonákat a tapasztalt frontvonalbeli egységekhez irányítják kiképzésre” – mutatott rá Valerij Zaluzsnij.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: