Zelenszkij egykori tanácsadója indul az elnöki székért és hajlandó lenne lemondani az Oroszország által annektált területek visszafoglalásáról

Olekszij Aresztovics, az elnöki hivatal volt tanácsadója – akit januárban egy botrány után menesztettek – bejelentette, indul az elnöki székért, és bemutatta választási programját.

Aresztovics a Facebook-oldalán tette közzé programját, ahol azzal zárta, hogy a lista mind a 14 pontja csak „kezdet”. Köztük van az ideiglenesen megszállt területekre vonatkozó pont is. Vagyis hajlandó lemondani az Oroszország által elfogalt területek visszafoglalásáról, ha Ukrajnát felveszik a NATO-ba -tudatta az Index.

„Követeljük a NATO-csatlakozást azzal a kötelezettséggel, hogy a csatlakozás idején elfoglalt területeket nem foglaljuk vissza, hanem csak politikai eszközökkel törekszünk a visszaszerzésükre” – írta.

A listán szerepelnek még tételek az adórendszer reformjáról, a gazdaságfejlesztésről, a nyugdíjreformról, az igazságügyi reformról és egyebekről.

A volt tanácsadó azt is hozzátette, hogy választási programját szakértőkkel véglegesítik, és megvitatásra közzéteszi. Az interneten Aresztovics programját máris bírálták az ukránok. Különösen felháborítja az embereket az a gondolat, hogy véget vet az Oroszország által megszállt területeikért folytatott harcnak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: