Az ukrán kormány drasztikus korlátozások bevezetését javasolja a mozgósítást kerülőkkel szemben

A kormány drasztikus korlátozásokat bevezetését kezdeményezte a Legfelső Tanácsnak benyújtott törvénytervezetében a katonai nyilvántartásba vételt és a katonai szolgálatot elkerülő állampolgárokkal szemben – közölte a korrespondent.net hírportál a 10378. számú törvénytervezet szövegére hivatkozva, vette észre a Kárpát.in.ua.

A jelentés szerint a kormánydokumentum azt javasolja, hogy azokat a hadköteleseket és tartalékosokat, akik nem jelennek meg időben a katonai alakulatuknál, vegyék fel az egységes adósnyilvántartásba. Ezekkel szemben olyan korlátozásokat vezetnének, mint a külföldre utazás tilalma; az ingó- és ingatlanvagyonnal folytatott ügyletek tilalma; a saját jármű vezetésének és a járművezető jogosítvány megszerzésének tilalma; a pénzeszközök és egyéb értékek használati és rendelkezési jogának tilalma; hitelszerződés, kölcsönszerződés megkötésének tilalma; az állami juttatások és szolgáltatások felfüggesztése.

A kormány indítványozza továbbá az elkerülők bankszámláinak zárolását. A korlátozást a hadkiegészítő parancsnokság vezetőjének arra vonatkozó nyilatkozata esetén oldanák fel, a hadkötelest vagy tartalékost levették az egységes adósnyilvántartás feketelistájáról.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: