Zaluzsnij: az ukrán hadseregnek emberre, lőszerre és fegyverekre van szüksége a harc folytatásához

Az ukrán hadseregnek emberre, lőszerre és fegyverekre van szüksége a harc folytatásához, ráadásul olyan emberekre, akik képesek ellátni a rájuk bízott feladatokat – jelentette ki Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka televíziós interjújában.

A Kárpát.in.ua szerint Zaluzsnij az ukrán televízió non-stop háborús adásában elmondta: „Számomra az a legfontosabb, hogy az emberek bevonuljanak a hadseregbe, és el tudják látni a feladataikat. Hogy kinek milyen halasztása lesz, vagy kinek nem, kit hív be az állam, ma úgy gondolom, hogy ez nem az én kompetenciám.”

A hadsereg-főparancsnok szerint ez a végrehajtó hatalom központi szerveinek a feladata, amelyek meghatározzák, kit hívjanak be. „Emberekre, lőszerre és fegyverekre van szükségem a harc folytatásához” – hangsúlyozta Valerij Zaluzsnij.

Korábban Zaluzsnij azt mondta, hogy még korai lenne értékelni a védelmi toborzási kezdeményezést, de úgy vélte, hogy a mozgósítást nem annyira szigorítani kell, hanem visszatérni a korábbi kerethez. Nehezményezte a területi hadkiegészítő parancsnokságok vezetőinek elbocsátását, akik szerinte profik voltak, és tudták, mit kell tenniük.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: