Észtország kész kiadni Ukrajnának a hadköteles menekülteket

Észtország kész kiadni Ukrajnának a hadköteles korú menekült férfiakat, Tallinn hajlandó megfelelő megállapodást kötni Kijevvel – jelentette be Lauri Lyaenemets észt belügyminiszter.

A Kárpát.in.ua szerint az észt belügyminiszter közölte, hogy Észtország segíthet Ukrajnának, és kiadhatja az országban tartózkodó ukrán férfiakat. „Ha Ukrajnának szüksége van rájuk, Észtország felkutathatja ezeket a személyeket, és kiadhatja őket Ukrajnának. Általánosságban tudjuk, hogy ezek az emberek hol vannak, mit csinálnak. A legtöbbjük Észtországban dolgozik és lakik is” – tette hozzá Lauri Laenemets.

Ukrajna ugyan nem nyújtott be hivatalos kérelmet, de az észt belügyminisztérium Ukrajna nagykövetéhez és belügyminiszteréhez fordult azzal, hogy ha szükséges, tájékoztatást nyújt az országban tartózkodó menekültekről. Az észt belügyminiszter azt is jelezte, hogy a következő napokban írásos javaslatot fog tenni a két ország közötti megállapodásra.

Az észt kiadvány emlékeztetett arra, hogy jelenleg egy külföldi kiadatása Észtországból csak akkor lehetséges, ha az illetőt büntetőjogi felelősségre vonják.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: