Kijev a behívók elektronikus úton történő küldését tervezi

A Védelmi Minisztérium fontolgatja annak lehetőségét, hogy a hadköteleseknek elektronikus behívókat küld, hogy jelenjenek meg a hadkiegészítő parancsnokságokon – közölte Rusztem Umerov védelmi miniszter a Szuszpilne tévécsatornának adott interjújában

A Kárpát.in.ua szerint Umerov kifejtette: először a hadkötelesekre vonatkozó információkat kell elkülöníteni adatbázisokból, majd kategóriákba sorolni. „Különböző adatbázisokat elemeztünk. El fogjuk dönteni, hogyan rendszerezzük ezeket az adatokat. Mert tudni kell, hogy hadkötelesről, katonáról vagy veteránról van-e szó? A rendszerezés után el kell dönteni, hogy az adott kategória egyáltalán javasolható-e katonai szolgálatra vagy sem. Azaz egy elég hatalmas mechanizmusról van szó, amit lépésről lépésre meg kell vitatni” – magyarázta.

A védelmi miniszter megjegyezte, hogy az elektronikus behívókat egyaránt megkapják az Ukrajnában és külföldön tartózkodó hadköteles férfiak. „Ha már döntünk a kategóriákról, akkor mindenkinek küldünk behívót” – hangsúlyozta Rusztem Umerov, hozzátéve, hogy a Védelmi Minisztérium technikai megoldásokon dolgozik, hogy ez a folyamat civilizált legyen.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: