Julija Timosenko: a kormány megöli az ukránokat

A kormány ukránokat öl meg a hozzá nem értő intézkedéseivel, így az orvosi kannabisz legalizálásáról szóló törvény aláírási zárlatának feloldásával – jelentette ki Julija Timosenko, a Batykivscsina párt vezetője videoüzenetében a Legfelső Tanács azon döntésére reagálva, hogy feloldja az orvosi kannabisz legalizálásáról szóló törvény aláírásának blokkolását.

„Nem elég, hogy az ukránokat megöli a háború, az inkompetens és korrupt kormány, most egy olyan nehéz kábítószert is bevet, mint a marihuána, amelyet törvényben legalizálnak.” Azt is kijelentette, hogy tetteivel a kormány valójában azt akarja, hogy Ukrajna a háború alatt „hídfővé váljon a drogmaffia Ukrajnába való nagyszabású behatolásával kapcsolatos bűnözésben”. - mondta Timosenko az RBK-Ukrajina beszámolója szerint.

„Mi több, ők (a kormány, a parlament) nem korlátozódnak erre. A Legfelső Tanács előtt ma is vannak törvénytervezetek a pornográfia, az azonos neműek házasságának és a prostitúciónak a legalizálásáról. Ez a mai uralkodó csapat politikája? Mit készítettek elő Ukrajnának? Én és a parlamenti frakciónk küzdeni fogunk az ellen, hogy a háború alatt a kormány a tetteivel tönkretegye az ukrán nép jövőjét” – tette hozzá Julija Timosenko.

A Legfelső Tanács 2023. december 21-én második olvasatban megszavazta az orvosi kannabisz legalizálását, amely lehetővé teszi a kender alapú gyógyszerek használatát, előállítását és tudományos kutatását. Ezt követően a Batykivscsina párt frakciójának képviselői bejegyezték a parlamentben a Legfelső Tanács határozatának visszavonásáról szóló határozattervezetet, és általában véve az orvosi kannabisz legalizálásáról szóló törvénytervezetet. Január 16-án a parlament leszavazta ezt a határozatot, és ezáltal feloldotta az orvosi kannabiszról szóló törvényjavaslat aláírását - emlékeztetett a Kárpát.in.ua.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: