Ukrajna cselekvési tervet készített a totális áramkimaradások esetére

A tavalyi év tapasztalatai alapján Ukrajna már elkészített egy intézkedési tervet a tartós áramkimaradások esetére – jelentette be Ihor Klimenko belügyminiszter a Telegram-csatornáján, számolt be az RBK-Ukrajina hírportál.

Klimenko azt írta: „Ma tartottuk a koordinációs törzs első ülését az esetleges áramkimaradások esetén alkalmazandó az operatív beavatkozásról és a lakosság normális életkörülményeinek biztosításáról.” A fő cél az időben történő reagálás az országban előforduló valamennyi vészhelyzetre – tette hozzá. Mint megjegyezte, a Belügyminisztérium helyzetmodellező központja elemzőket alkalmaz, akik prognosztizáják a lehetséges fenyegetéseket és kidolgozzák a válaszforgatókönyveket - írta a Kárpát.in.ua.

„Nehéz őszi-téli időszakba lépünk, amelyre minden irányban fel kell készülni. A tavalyi tapasztalatok alapján már elkészítettük a hosszú távú áramszünetekre vonatkozó intézkedési tervet. Beszéltünk a csoportos rendőrőrjáratok megerősítéséről, az egészségügyi intézmények és a kritikus infrastrukturális létesítmények generátorokkal való ellátásáról, a legyőzhetetlenségi pontok működéséről, és ez messze nem az intézkedések kimerítő listája” – hangsúlyozta Ihor Klimenko.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: